top of page

Socată cu miere - Deliciu divin

Timp:

sub 20 minute + 3-4 zile timpul de fermentare

Porții:

Câteva cuvințele

Dulce, acidulat, ușor și atât de răcoritor. Sucul din flori de soc/socată vă va îndulci inimioară. A fost prima dată când am făcut rețeta cu miere. Când viața îți oferă lămâi, fă cea mai bună socată vreodată!

Ingrediente

  • 6-7 flori de soc

  • 3 litri de apă plată

  • 150-200g miere albine

  • 2 lămâi

  • 1 portocală (optional)


Mod de preparare

Se pregătește un borcan de 3 litri, de preferabil să fie de sticlă. Florile de soc se scutură bine și se clătesc cu apă.


Una dintre lămâi trebuie spălată foare bine și lăsată în apă cu bicarbonat pentru a mai elimina din pesticidele din coajă, apoi o feliem în felii subțiri. Cealaltă lămâie, împreună cu portocala le stoarcem bine pentru a folosi doar zeama lor.


În borcan se adaugă aproximativ 200g de miere de albine, zeama de la o lămâie și de la o portocală și feliile subțiri de lămâie. Se amestecă cu o lingură conținutul până la dizolvarea mierii.


Se adaugă florile de soc, apoi se completează cu apă până se umple vasul (lăsând 2 cm loc pentru procesul de fermentație) și se amestecă din nou în mod dinamic.


La final vasul se acoperă cu o farfurie și se lasă la lumină (pe balcon de preferat) între 2-3 zile, în funcție de cum preferăm șocată, mai acidulată sau mai puțin fermentată. Compoziția trebuie amestecată de 2, 3 ori pe zi.


După câteva zile, se strecoară și se pune la rece în vase de sticlă.


Poftă bună și binemeritată!

bottom of page